U sklopu projekta Ambasadori nenasilja, ovaj mjesec održavamo dvije velike završne aktivnosti s kojima zatvaramo to dvogodišnje poglavlje i pozivamo vas da nam se pridružite i sudjelujete u našem dvodnevnom programu.

U četvrtak 21. 9. održavamo okrugli stol u sklopu kojeg će se predstaviti Smjernice donositeljima odluka za rad s mladima na temu rodno uvjetovanog nasilja te zajedno s mladima i osobama koje rade s mladima raspraviti prednosti, mogućnosti, ali i izazove u angažmanu u području ljudskih i ženskih ljudskih prava.

U petak 22.9. u duhu Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, održavamo završnu konferenciju kada uz stručnjakinje i stručnjake u ovom području još jednom stavljamo naglasak na važnost rada s mladima u području ženskih prava i rodne ravnopravnosti, a kako bi obrazovale generacije za pozitivne društvene promjene i smanjile incidenciju rodno uvjetovanog nasilja.

Na oba događaja bit će prikazan kratkometražni dokumentarni film “Ja dišem”, nastao u sklopu ovog projekta, a  koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Liburnia Film Festivalu.

Program se oba dana održava u Dječjoj kući (Art-kvart “Benčić”, Rijeka) i traje od 9:30 do 15:30, a prijaviti se možete putem Google Forms obrasca ovdje.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti u što većem broju na oba događanja, s posebnim naglaskom na mlade na okruglom stolu 21.09., a stručno i nastavno osoblje u odgojno-obrazovnim ustanovama te kolegice i kolege iz udruga na konferenciji 22.09.

Ambasadori nenasilja projekt je kojeg SOS Rijeka provodi u partnerstvu s udrugom Filmaktiv, financiran od strane Erasmus+ programa preko Agencije za mobilnost i programe Europske unije.