Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena u Delnicama, u organizaciji udruge SOS Rijeka, a pod stručnim vodstvom turističke agencije Lynx and Fox održana je edukativna šetnja Delnicama i Japlenškim vrhom.

Udruga SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava je neprofitna i nevladina organizacija u sklopu koje djeluje Savjetovalište za žrtve obiteljskog, partnerskog i seksualnog nasilja, a savjetovanje je omogućeno i ženama s područja Gorskog kotara. Osim direktnog rada sa žrtvama, udruga je aktivna i u područjima edukacije, prevencije i osvještavanja javnosti o problematici ljudskih i ženskih prava.

U druženju koje smo organizirali povodom Međunarodnog dana žena hodali smo Delnicama i Japlenškim vrhom uz priče o ženama Gorskog kotara kao i moćnim te fascinantim ženkama iz životinjskog svijeta. Sudionici su se informirali o radu udruge SOS Rijeka, te sa Blažicom Sveticki o udruzi Plodovi gorja Gorskog kotara. Svaki sudionik je dobio i mali slatki domaći poklončić.

Obilazak je bio dio aktivnosti projekta “Savjetovalište za žene žrtve nasilja na području Gorskog kotara” kojeg provodi SOS Rijeka, a financira Primorsko-goranska županija te je za sudionike bio besplatan.

Više informacija o dostupnom savjetovanju može se dobiti svakog radnog dana na broju telefona 051 211 888  te putem e-maila pomoc@sos-rijeka.org