Jedna od ljepših strana volontiranja je i druženje i učenje te nova iskustva koja proizlaze iz toga. S obzirom da naši volonteri svakodnevno dežuraju na SOS liniji pomoći za žrtve nasilja te su vrlo vrijedni, smatramo da je potrebno da se ponekad svi skupa opustimo te u ugodnoj atmosferi i još ugodnijem društvu napravimo nešto samo za sebe. Ovaj put to je bila radionica o meditaciji koju su nam održale Silvija Šikić i Iva Drašković, studentice psihologije s Odsjeka za psihologiju u Rijeci.

Radionica se održala 17. listopada 2015. godine u prostorijama Udruge, a kroz nju smo doznali nove stvari o dobrobitima meditacije, o znanstvenim istraživanjima vezanima uz meditaciju, o različitim vrstama te načinima meditacije. Raspravljali smo o tome kako svatko od nas doživljava meditaciju, ali i kako možemo u ubrzanom životnom tempu pronaći trenutak mira samo za sebe te na koji način možemo raditi na sebi. Osim teorije, Silvija i Iva su nam dale i neke praktične savjete te smo vježbali kako meditirati i učili iz iskustva (neki više, neki manje J ).

Organizacijom konstruktivnih druženja i radionica pokušavamo našim volonterima zahvaliti što svoje vrijeme i energiju ulažu u pomaganje onima kojima je pomoć potrebna, a isto tako se nadamo da će nakon subotnje radionice imati i više energije za sebe, ali i za druge.

U nastavku možete pogledati kako nam je bilo lijepo na radionici o meditaciji: