Project Description

Zašto ne ode(š)… na šalicu podrške?

Pozivamo sve žene koje proživljavaju ili su proživjele nasilje na šalicu podrške u naše savjetovalište koje od ove jeseni stiže u Gorski kotar, točnije u Čabar, Delnice i Vrbovsko. Naše savjetnice su tu da vas poslušaju, savjetuju i pruže vam podršku da donesete odluke koje nisu nimalo lake. Prvi korak je javiti se na broj telefona  051/211-888 ili na mail pomoc@sos-rijeka.org i dogovoriti svoj termin.

Zašto ne ode(š)? je pitanje koje si često postavljamo kada razmišljamo ili razgovaramo o žrtvama partnerskog nasilja. Iako najčešće potpuno nevino i bez krivih primisli, to pitanje ipak na određen način prebacuje krivnju za nasilje upravo na žrtvu nasilja. Iskustvo rada s osobama koje su preživjele nasilje pokazuje nam da su potpora i podrška od strane okoline, zajednice, društva od ogromne važnosti u odluci žene da ipak ode od nasilnika.

Zašto ne odem? je pitanje koje si mnoge žene koje su žrtve nasilja postavljaju, a odgovora je zaista mnogo. Možda bi bilo pravednije reći da si one postavljaju pitanje „Kako da odem?“ jer činjenica je da je najveći faktor koji utječe na odlazak od nasilnika upravo financijska situacija i egzistencijalna pitanja, naravno uz faktor podrške koju dobiva od bliskih ljudi, ali i institucija.

Zašto ne odeš na savjetovanje? je pitanje kojim pozivamo sve žene žrtve nasilja da nam se obrate i da dođu na savjetovanje u udrugu SOS Rijeka koja već dugi niz godina pomaže ženama žrtvama partnerskog i seksualnog nasilja. Ženama koje su proživjele nasilje pružamo besplatnu i povjerljivu psihološku i pravnu pomoć i podršku.

***

Udruga SOS Rijeka u sklopu projekta „Savjetovalište za žene žrtve nasilja na području Gorskog kotara“ podršku i pomoć pruža ženama iz Rijeke i okolice, ali i stanovnicama Gorskog kotara. Dolaskom u lokalnu zajednicu omogućujemo većem broju žena da si odgovore na pitanje kako da odu od nasilnika.

Usluge savjetovanja pružamo u sjedištu u Rijeci, ali i u Delnicama, Vrbovskom i Čabru prema dogovoru. Sve informacije o našim uslugama za žene žrtve nasilja možete dobiti na broj telefona 051/211888 ili na pomoc@sos-rijeka.org

Djelovanje Savjetovališta za žene žrtve nasilja na području Gorskog kotara omogućila je Primorsko-goranska  županija.

Vijesti o projektu