U subotu, 2. travnja 2016. godine, održale smo predavanje o LGBTIQ+ terminologiji i pravima za volonterke i volontera Udruge. Predavanje su održale predsjednica Udruge i voditeljica Savjetovališta za žrtve nasilja u obitelji, Tina Kovačić i Lorena Zec, dopredsjednica Udruge i psihologica zaposlena u Savjetovalištu.

ppp

Dodatni motiv za predavanje bio je nedavno sudjelovanje Tine Kovačić na treningu “Words shape identity” u Ljubljani, u organizaciji udruge Legebitra na kojem se govorilo upravo o LGBT terminologiji te koji je okupio mlade iz desetak zemalja.  U sklopu projekta nastao je i blog na kojem se nalaze tekstovi polaznica i polaznika treninga.

Također, Tina Kovačić i Lorena Zec sudjelovale su na treningu za voditelje/ice predavanja o ljudskim pravima LGBT osoba i nasilju/bullyingu nad LGBT mladima u srednjim školama koje je organizirala Lezbijska organizacija Rijeka “LORI” u sklopu projekta “Za škole bez homofobije, transfobije i predrasuda”.

Udruga SOS telefon – Rijeka je gay friendly udruga te pozivamo pripadnike LGBTIQ+ zajednice da sam se obrate ako su žrtve ili svjedoci nasilja.

 

svi