Drage_i mladi i predstavnici_ice mladih,

ako ste zainteresirani za rad u području mladih, spremni ste proširiti krug poznanstava, umrežiti se kao i nadograditi svoja znanja i vještine onda je ovo trening za vas!

Pozivamo vas da nam se pridružite na trodnevnom treningu u okviru tematike nasilja u partnerskim odnosima mladih, na kojem ćete steći dodatna znanja i razviti vještine kako biste mogli promicati i zagovarati promociju nenasilja i prevenciju nasilja među mladima, zajedno s nama i relevantnim donositeljima odluka.

Za sudjelovanje na treningu potrebna je prijava, a prijaviti se možete putem prijavnice na linku ovdje, a prijave se zaprimaju do petka, 30.9.2022. do 12:00 sati. Nakon završetka prijava, primit ćete informaciju na e-mail o tome jeste li odabrani za sudjelovanje na treningu.

Trening će se održati u Selcu, u Hostelu „Karlovac“ (https://www.hostel-karlovac.hr/) od 13. do 15.10.2022. godine. S programom započinjemo, u četvrtak, 13.10. u 11:30 sati, a završavamo u subotu 15.10. s ručkom, u 14:00 sati.

Putni trošak, obroke, smještaj i radni materijal u punom iznosu  osigurava SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava, kao organizator treninga.

Trening je namijenjen svim zainteresiranim mladim osobama, u dobi do 30 godina, s područja Primorsko – goranske županije s naglaskom na one mlade koji djeluju kao predstavnici mladih u savjetodavnim tijelima, odborima, radnim skupinama, vijećima mladih, vijeću mladih u našoj županiji, studentskom zboru, studentskim udrugama, udrugama mladih i za mlade.

Rad na treningu koncipiran je na interaktivnom načinu i aktivnom sudjelovanju, iskustvenom učenju i razmjeni, uz korištenje inovativnih metoda, a voditeljice treninga su stručnjakinje u području rada s mladima u okviru prevencije nasilja. Trening se provodi u okviru projekta „Ambasadori nenasilja“, koji provodi SOS Rijeka, u partnerstvu s Udrugom Filmaktiv, a financijski podržava Agencija za mobilnost i programe EU kroz Erasmus + program.

Po završetku treninga svi polaznici dobit će Potvrdu o sudjelovanju, naljepnicu „I ja sam ambasador_ica nenasilja“ i Youthpass.

Neke od tema koje vas očekuju u programu su sljedeće:

  • Vrijednosti, potrebe i interesi mladih – prikaz rezultata nekih recentnijih istraživanja
  • Vrste nasilja, s naglaskom na manje poznate vrste nasilja, a koje su sve češće zastupljene među mladima
  • Kako prepoznati znakove nasilnih obrazaca ponašanja?
  • Kako prevenirati neke od nasilnih obrazaca ponašanja?
  • Upoznavanje sa zagovaračkim alatima vezanim uz razvoj politika za mlade te s inovativnim metodama u radu s mladima
  • Metode i oblici u neformalnom radu kao alat za razgovor s mladima
  • Kome, gdje i kako se obratiti i potražiti pomoć i podršku kada se nasilje dogodi?

Za više informacija možete kontaktirati Mirelu Pašić, Koordinatoricu Udruge za preventivne i edukacijske programe na kontakt:

mirela.pasic@sos-rijeka.org

098 9125897

 

Veselimo se vašem dolasku!