Asocijativne karte (ili projektivne karte) ekspresivna su tehnika čije su dobrobiti prepoznate u odgojno-obrazovnom, savjetodavnom i terapijskom radu. Primjenjive su za različite teme i različitu dob, naravno uz prilagodbu prema specifičnostima osobe ili skupine s kojom ih se primjenjuje. Vrlo su efikasna tehnika jer omogućuju brže povezivanje s iskustvima, emocijama, sjećanjima…

U ovoj dvodnevnoj radionici polaznici/e će imati prilike upoznati se s različitim vrstama karata, nekim osnovnim postavkama u radu s njima, te će moći iskustveno probati raditi s kartama (i u ulozi voditelja i klijenta).

Vrijeme i mjesto održavanja radionice:

Petak, 16. rujna od 17:30 do 20:00 sati

Subota, 17. rujna od 09:00 do 15:00 sati,s pauzama oba dana prema dogovoru sa polaznicima/ama.

U prostorijama udruge SOS Rijeka, Verdijeva 17, treći kat.

 

Radionica je prilagođena za potrebe savjetodavnog i terapijskog procesa, pa se preporučuje psihoterapeutima, psiholozima, socijalnim pedagozima, pedagozima, i svim ostalim stručnjacima (naravno, i stručnjakinjama!) koji/e provode savjetodavnu praksu. Također, radionica je namijenjena odgojno – obrazovnim djelatnicama te svim osoba koje rade s mladima.

Cijena za oba dana: 850 kuna, u što je uključena okrijepa u pauzama (kava, čaj, sokovi, grickalice) te

jedan paket asocijativnih karata, koje se dobivaju na završetku radionice.

Prijave se vrše do 10. rujna preko google form-a, na linku https://forms.gle/stwVyzsgVyTHuUbP7 . Broj učesnika je ograničen na 12. Ukoliko su popunjena sva predviđena mjesta, možete se javiti mailom na psihodrama.u.rijeci@gmail.com te ćemo vam se javiti u slučaju da se neko mjesto isprazni. Prijava ne znači i rezervaciju mjesta. Obzirom na interes, potrebno je radionicu uplatiti u cijelosti do 12. rujna te se tada vaša prijava smatra i rezervacijom mjesta.

Radionicu vodi doc. dr. sc. Danijela Blanuša Trošelj, psihodramska psihoterapeutkinja, s višegodišnjim iskustvom u odgojno-obrazovnom, terapijskom i savjetodavnom radu, provođenju različitih grupa podrške (djeca, mladi, roditelji, stručni djelatnici…) i skupina za razvoj socio- emocionalnih kompetencija. Osim psihodrame, usavršava se u području storytellinga, poeto i biblioterapije, a poseban angažman posvećuje radu s darovitom djecom te njihovim roditeljima.

Radionica se organizira u suradnji Centra za poticanje darovitosti iz Rijeke i udruge SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava.

Veselimo se vašem sudjelovanju!