Dana 18. rujna 2017. godine u vijećnici općine Plitvička Jezera u Korenici održan je okrugli stol pod nazivom „Volonterstvo u zajednici: dostupnost  pomoći  i podrške ženama žrtvama nasilja u Ličko-senjskoj županiji„. Okrugli stol organiziran je od strane udruge žena „NIT“ iz Korenice, a dio  je projekta „Unaprjeđenje kapaciteta ženskih organizacija za učinkovit menadžment volontera” kojeg provode partnerske organizacije: SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava iz Rijeke, Centar za žene žrtve rata –ROSA iz Zagreba, udruga žena “NIT” iz Korenice i Centar za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“ iz Pakraca.

Predstavnice udruga i institucija predstavile su načine volontiranja koje nude njihove organizacije te se raspravljalo o dostupnosti pomoći i podrške ženama žrtvama nasilja u Ličko-senjskoj županiji, izazovima s kojima se udruge s tog područja susreću te mogućnostima njihovog prevladavanja.

Okupljenima je predstavljen projekt u sklopu kojeg je okrugli stol održan te rad udruga – partnera na navedenom projektu.