Već preko 100 godina, 8. mart se obilježava kao dan posvećen ženskoj borbi za slobodu, ravnopravnost, jednakost, solidarnost, pravičnost i poštovanje. Pozivamo vas da marširate zajedno s nama, u Noćnom maršu za ženska i ljudska prava, od Konta prema Jadranskom trgu da proslavimo stoljetnu borbu za bolje, ljepše i pravednije društvo. Vrijeme je za promjene! Vrijeme je za otpor! Vidimo se na Kontu, 8.03.2019. u 18h.

Ovogodišnji Međunarodni Dan žena obilježit ćemo i posebnim događanjem u OKC Palach. Tako će u čast ženama na binu stati ženski zbor VINS,  Nelaay s vodećom vokalisticom Jelenom, karlovački Me As Well s basisticom Majom i  Kraj Programa s vokalisticom Đinom, a za kraj će nas sve plesnim hitovima razbacati glazbena selektorica Mirilo.

Cilj ovog koncerta je podrška ženama kao umjetnicama u alternativnim muzičkim pravcima i promicanje umjetnosti kao načina za provođenje slobodnog vremena kroz afirmaciju mladih, DIY i demo bendova. Njihovo predstavljanje publici  jačanje je ženskih pozitivnih primjera i uzora za mlade.

Dan žena obilježit ćemo i Interaktivnom kartom riječkih ulica koje nose imena žena. Tih ulica je vrlo mali postotak i cilj nam je educirati građane i građanke koje su to žene i zašto su zaslužile da ulice nose njihova imena. Ovim putem skrećemo pozornost odgovornima i na činjenicu kako postoji još mnoštvo žena čije bi ime moglo biti i ime riječke ulice.