Nakon duže stanke uzrokovane svima već dobro znanim razlozima, Pravna klinika Pravnog fakulteta u Zagrebu ponovno dolazi u Rijeku!

Prilikom posjeta, koji se organiziraju i održavaju u suradnji s udrugom SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava, građani kojima je potrebna mogu zatražiti i dobiti besplatnu pravnu pomoć.

Pravna klinika je jedinica Pravnog fakulteta u okviru koje studenti viših godina samostalno i kolektivno obrađuju primljene slučajeve, pri čemu im pomažu akademski mentori – nastavnici i suradnici Pravnog fakulteta, što osigurava kvalitetu i stručnost rada. Klinika u prvom redu daje opće pravne informacije i pruža pravne savjete, pomažući korisnicima koji nemaju sredstava za plaćenu pravnu pomoć da se snađu u pravnim problemima s kojima se suočavaju.

O potrebi za ovakvim načinom pružanja pravne pomoći govori činjenica da Klinika mjesečno u prosjeku zaprimi 200-tinjak predmeta. Unutar Pravne klinike osnovane su posebne skupine za područja u kojima je prepoznata najveća potreba da se korisnicima pomogne: pomoć azilantima i strancima, suzbijanje diskriminacije i prava manjina, prava djece i obiteljsko uzdržavanje, zaštita i pomoć žrtvama kaznenih djela, zaštita prava radnika, zaštita prava pacijenata i pomoć građanima u ovršnom postupku.

Zainteresirani građani i građanke mogu na adresi udruge SOS Rijeka (Verdijeva 11) dobiti besplatnu pravnu pomoć u srijedu, 12.5. 2021. godine. Posjeti se održavaju od 11 do 16 sati, a zbog epidemiološke situacije potrebno je rezervirati termin na broj telefona 051 211 888 (svakim radnim danom od 10 do 16 sati). Građani sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu i dokumentaciju relevantnu za njihov upit. 

Također, podsjećamo, nevezano uz posjete Pravne klinike, žrtve svih oblika nasilja svakim radnim danom mogu u udruzi SOS Rijeka dobiti besplatnu pravnu i psihološku pomoć i savjetovanje. Za više informacija, možete se javiti na e-mail: pomoc@sos-rijeka.org, broj telefona 051 211 888 ili mobitel 091/211-8882.