Svake godine na Međunarodni dan volontera (05. prosinca) Volonterski centar Udruge Smart dodjeljuje pohvale i priznanja najboljim volonterima i volonterkama na području Primorsko – goranske županije, a ove godine njihovu pohvalu primila je i naša volonterka Doris Rađa!

15585466_1217958348284815_252380296340627359_o

U prijavi koju smo poslale za našu Doris između ostalog stoji:

Doris Rađa je vrlo odgovorna i organizirana, spremna preuzeti osobnu odgovornost te se kroz svoj dugogodišnji angažman u Udruzi pokazala kao odličan izvor dobre i pozitivne energije. Ono što vidimo kao veliku korist je njena sposobnost za komunikaciju s ljudima te volja da se približi svima i svima pomogne. Ono što bi definitivno naglasile je da je Doris dugi niz mjeseci volonterski pomagala jednoj korisnici Savjetovališta za žrtve nasilja u obitelji i to u različitim situacijama, od odlaska u dućan, vožnje po državnim ustanovama, prikupljanje odjeće i namještaja, uređenje stambenog prostora, prikupljanje donacija, vožnje kućnog ljubimca kod veterinara i tako dalje. Doris je uložila svoje slobodno vrijeme (i materijalna sredstva) kako bi pomogla na svakodnevnoj bazi osobi koja se našla u zaista teškoj životnoj situaciji. Ono najvažnije što je Doris poklonila spomenutoj ženi je osjećaj pripadnosti, razumijevanja, prihvaćanja te vjere u dobre ljude. Ono što nas svih iznova fascinira je lakoća s kojom se hvata u koštac baš s tim preprekama. Doris je imala strah od konja dok na jednom volonterskom zadatku nije došla u susret s njima te pobijedila strah, a  usput bila odličan primjer i model djeci i ženama žrtvama nasilja s kojima smo u tom trenutku bili okruženi. Doris se bojala sjesti na motor, ali je bez problema i tu prepreku preskočila te volonterski i s entuzijazmom odradila zadatak fotografiranja na motoru za projekt „Alternativa nasilju“.

Mislimo da je najveća prepreka koju je Doris preskočila upravo ona u njoj, a to je da se prepusti svemu što joj život donese te da vjeruje svojim odlukama.

Bravo, Doris!