U veljači 2015. obilježavamo mjesec svjesnosti i prevencije nasilja u vezama adolescenata koje postaje jednako velik problem kao i obiteljsko nasilje. U udruzi SOS telefon-grad Rijeka upravo u veljači započinjemo s provedbom projekta „Ljubav voli, a ne boli“ kojeg financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Kroz projekt će se provoditi edukativne radionice s djecom i mladima na temu nasilja u vezama mladih te gdje i kako potražiti pomoć. Radionice će se provoditi po riječkim školama te u školama u Gorskom kotru gdje će učenici sudjelovati i u čitateljskom klubu i čitati knjige koje tematiziraju nasilje.

Prva aktivnost projekta „Ljubav voli, a ne boli“ održati će se u četvrtak, 19. veljače u 17 sati u prostorijama Udruge SOS telefon – grad Rijeka. U sklopu manifestacije Rijeka psihologije, psihologice Udruge Katja Borovac i Lorena Zec održati će interaktivno predavanje za roditelje i zainteresirane građane o nasilju u vezama mladih te kako roditelji mogu razgovarati sa svojom djecom o navedenom  problemu.

Pozivamo sve zainteresirane da dođu na predavanje te na taj način podrže borbu protiv nasilja u vezama mladih!

 

banner2015-1416503626