U sklopu projekta „Mudrošću protiv nasilja nad najmudrijima“ 10. travnja 2017. u 10 sati svečano će biti otvorena izložba likovnih radova starijih osoba, nastalih na radionicama u domovima za starije osobe „Kantrida“ Rijeka, „Volosko“ Opatija i „Mali Kartec“ Krk.

Izložba će biti otvorena kratkim predstavljanjem projekta i dosadašnjih rezultata, te zahvalom sudionicima i volonterima, nakon čega se planira druženje uz osvježenje.

U sklopu izložbe bit će premijerno prikazan i promotivni video u kojem sudjeluju osobe starije životne dobi, a koji za cilj ima osvještavanje javnosti o problemu nasilja nad starijima.

Izložba će biti otvorena 10. travnja od 10 do 13 sati te od 17 do 20 sati i 11. travnja od 10 do 13 sati.

Projekt „Mudrošću protiv nasilja nad najmudrijima“ usmjeren je prevenciji nasilja i zaštiti osoba starije životne dobi te njihovom aktivnijem uključivanju u zajednicu. Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi ga SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava u partnerstvu s Centrom tehničke kulture Rijeka, Centrom za osnaživanje djece i odraslih – ELAN savjetovanje, Centrom za socijalnu skrb Rijeka, Domom za starije osobe „Kantrida“ Rijeka, Domom za starije osobe „Volosko“ Opatija i u suradnji s Domom za starije osobe „Mali Kartec“ Krk.

Više informacija o projektu možete pronaći na linku: http://sos-rijeka.org/nada-i-miranda-vam-predstavljaju/