Zanimljiva i neobična suradnja triju riječkih udruga čini magični spoj alternativaca, tetoviranih pojedinaca, glazbenika, volontera i volonterki i svih onih koji su „drugačiji od drugih“. Toleranciju i alternativu nasilju u suradnji će promovirati udruge Ri Rock, Rijeka Tattoo Expo i SOS telefon – Rijeka, svatko iz svog gledišta i iskustva. Kroz niz različitih akcija nastojat će pokazati da svi oni koji su odlučili biti drugačiji mogu pružiti odličan primjer i predvoditi borbu protiv nasilja i diskriminacije. Alternativci, glazbenici i istetovirani pojedinci u direktnom kontaktu s građanima u javnom prostoru, zajedno sa volonterkama koje rade sa žrtvama nasilja, promovirat će toleranciju i međusobno prihvaćanje.

Zajednički projekt ove tri udruge građana je prvi Riječki Alternativni Kalendar, kojeg čine riječki glazbenici, tetovirani pojedinci, volonteri/ke i ostali građani s vrlo jasnom porukom:
POSTOJI ALTERNATIVA NASILJU.

Predstavljeno je to danas 4. studenog na riječkom Korzu na jednoj neobičnoj medijskoj konferenciji gdje su predstavnici triju udruga svoja lica “ukrasili” modricama kako bi ukazali na problematiku nasilja u našem društvu te potaknuli tolerantnost među građanima, što je ujedno i tematika ovogodišnjeg Ri Rock festivala.

Cijena kalendara iznosit će 30,00kn, a moći će ga se kupiti na promotivnom štandu Udruge SOS telefon – Rijeka 16. studenog na riječkom Korzu, promotivnom štandu Udruge Ri Rock na riječkom Korzu od 30. studenog do 4. prosinca, Ri Rock Festivalu 04., 05, i 12. prosinca te promotivnom štandu Udruge Ri Rock na ovogodišnjem Rijeka Tattoo Expou 11.,12. i 13. prosinca. Prikupljeni novac donirat će se udruzi SOS telefon – Rijeka za pomoć žrtvama nasilja.

Idući korak projekta jest javna akcija na riječkom Korzu, kojom će se obilježit Međunarodni dan tolerancije 16. studenog. Članovi/ice, aktivisti/ce i volonteri/ke u direktnom će kontaktu s građanima pokazati pozitivni primjer suradnje, međusobnog prihvaćanja i bogatstva koje nam donosi različitost. Uz to, akciji će se pridružiti i osobe iz riječkog javnog života – članovi benda Grad i Grč kako bi zajedno ukazali na to da postoji alternativa nasilju.

Jedan od najdugovječnijih demo festivala, Ri Rock festival, otvorit će svoja vrata po trideset i sedmi put u kultnom riječkom klubu Palach. Kroz tri dana, festival donosi mnoštvo glazbe, druženje generacija, zanimljive suradnje, odličan natjecateljski program uz bogate nagrade te nastupe poznatih gostujućih bendova Seven That Spells, Fakofbolan i Šank.

Natjecateljski koncertni program Ri Rock Festivala održat će se 4. i 5. prosinca, sa šest natjecateljskih bendova po večeri. Završna večer Festivala održati će se 12. prosinca u Palachu, gdje će tri pobjednika s prvih večeri festivala imati priliku predstaviti svoj opširniji repertuar i nastupiti uz svjetski poznate vladare psihodeličnog rock‘n roll podzemlja, bend Seven That Spells. Posjetitelji Festivala moći će, kao i svake godine do sada, glasati za bendove putem ulaznica, a u odabiru pobjednika pomoći će im i stručni žiri.

Kao i prethodnih godina Udruga Ri Rock nudi autorskim bendovima s područja Primorsko- goranske i Istarske županije da se prijave za nastup i predstave svoj rad u 20 minuta. Prijave su otvorene od 5. do 19. studenog, a bendovi se mogu prijaviti na službenoj stranici Udruge Ri Rock. Za prva tri mjesta osigurane su raznolike i bogate nagrade te titula pobjednika 37. Ri Rock Festivala.